Безкоштовна доставка на товари з нових колекцій (інформація у консультантів)

Як Wilson створюють свої тенісні м'ячі

Із травня всі фабрики Wilson недалеко від Банкока активно зайняті виробництвом 98 000 тенісних м'ячів для щорічного US Open. Перед тем, як піти на турнір у Нью Йорк, кожний м'яч проходить 24 стадії виробництва. От як це відбувається.
Як Wilson створюють свої тенісні м'ячі

Це – перша стадія ( з 24-х) створення легендарного тенісного м'яча Wilson. И ні, це не ковдра. Це – натуральна гумова болванка на відкритому пресі. Вона циклічно проходить під пресом протягом п'яти хвилин.

Фото 2. Болванка видавлюється й розріжеться на бочкоподібні заготовки. Кожна заготовка стає половинкою майбутнього тенісного м'яча й потім трансформується в півсферу з дуже тонкими стінками.

Фото 3. Пресування – один із трьох процесів формування, яким зазнає кожний м'яч. Під пресом заготовки перетворюються в півсфери, кожна з яких стає половинкою одного з безлічі тенісних м'ячів. Процес займає півтори хвилини й здійснюється при температурі 320 градусів.

Фото 4. Аркуш із півсферами вбирається з-під преса першого процесу формування. Після того, як півсфери сформовані, оператор видаляє форми за допомогою продувного пістолета. Потім аркуші з півсферами розвертаються на столі, як килимки, щоб охолонути.

Фото 5. Після обрізки півсфер їх шви обробляються синім клеєм на верстаті. Потім півсфери знімаються з конвеєра й розміщаються на піддоні, а оператори перевіряють їх на відсутність непроклеєних стиків.

Фото 6. Це – другий процес формування. Тут півсфери розміщаються у верхній і нижньої частинах преса.

Під пресом

Півсфери закриваються в пресі, і в нього починають нагнітати повітря під тиском, рівним 18 фунтів/кв.дюйм. Верхня й нижня частини преса замикаються так, щоб між ними залишилася чверть дюйма, – і тоді півсфери скріплюються, формуючи серцевину м'яча. Протягом даного процесу формується 144 м'яча одночасно. На це йде 10 хвилин – 5 хвилин на нагрівання, потім 3 хвилини на охолодження, і кілька хвилин потрібно на завантаження й вивантаження елементів.

Фото 1. М'ячі готові до полірування.

Скріплення півсфер

Півсфери, скріплені в кульки (або "серцевини", як їхній прийнято називати в Wilson), містяться в циліндричний полірувальний верстат з покриттям з наждакового паперу, де зовнішня поверхня серцевин шліфується для подальшої обробки клеєм. На фото – відшліфовані серцевини після 6-7 хвилин полірування у верстаті.

Фото 1. Потім серцевини містяться в галтувальну машину, де вони обробляються білим клеєм.

Склеювання

У верстаті на фото міститься 225 серцевин, і процес покриття їх клеєм займає порядку 5 хвилин. Серцевини на фото блищать через усе ще вологий клей. Покриті клеєм, вони вивантажуються з галтувальній машини, і робітник (на фото) рівномірно їх розподіляє, поміщаючи в отвори так, щоб ті впорядкувалися на піддоні знизу.

Фото 1. Повсть проводиться на фабриці в менш чому напівмилі від місця виробництва серцевин і має колір "оптичний жовтий", як його називають в Wilson.

"Собачі кісточки"

Це автоматичний верстат, який ріже повсть на смужки, називаються в Wilson "собачими кісточками" через їхню форму. Верстат робить 25 "кісточок" у хвилину, які складаються в стопки по 70 штук. Єдині кольори повсті, затверджені для тенісних м'ячів, – це жовтий, білий і жовтогарячий.

Фото 1. Стопки повсті стискуються й містяться в затискне пристосування для подальшого нанесення білого клею – так буде створений білий шов на готовому м'ячі. Клей наноситься двічі. Для нанесення другого шару клею здійснюється поворот на 180 градусів і поглиблення.

Фото 2. "Собачі кісточки" кріпляться на м'ячі за допомогою механічного встаткування. Працівник поміщає серцевину в машину, і потім дві повстяні "кісточки" механічно обертаються навколо неї. Металеві фіксатори називаються "гніздами". Один робітник робить 180 м'ячів у годину.

Фото 3. Процес кріплення повстяних "кісточок" приблизно: смужка не дуже щільна – лише одна восьма дюйма товщиною. У результаті даного процесу "народжується" практично готовий тенісний м'яч, тільки поки ще без швів.

Фото 4. Фінальний процес формування – кріплення повсті до серцевини й формування шва на готовому м'ячі.

Напрямок м'ячів

Працівник поміщає м'ячі під прес третього процесу формування, у якому перебуває 121 м'яч одночасно. Процес третій ідентичний другому: 5 хвилин нагрівання, потім 3-4 хвилини охолодження. Далі повсть на м'ячі розпушується (не видне на фото). Під час розпушування повсть вертається до своєї первісної товщини внаслідок одночасного приміщення декількох тисяч м'ячів у спеціальну гігантську "пральну" машину, де ті обробляються пором і активно перемішуються.

Фото 1. Логотипи Wilson і US Open наносяться на м'ячі. Це робиться дуже швидко. Машина штампує по 4 м'яча за 5 секунд при температурі 400 градусів.

Фото 2. Машина для нанесення логотипів на банки.

Обробка пором

Машина обертає банку на 180 градусів. Спочатку банки йдуть у правильному напрямку, але потім перевертаються для нанесення логотипа. Як тільки логотип нанесений, банку повертається й проходить крізь пару, яка закріплює нанесений логотип.

Фото 1. Машина для нанесення логотипів на банки. Логотип наноситься на банки дуже швидко й потім автоматично обрізається до потрібної довжини. Банки герметизуються, щоб уберегти м'ячі від втрати повітря.

Фото 2. Остання стадія: запечатані коробки з тенісними м'ячами вантажаться в хури й відправляються в шлях довжиною в 7,400 миль – на Флашинг-Медоус і US Open.

Фото 2. Остання стадія: запечатані коробки з тенісними м'ячами вантажаться в хури й відправляються в шлях довжиною в 7,400 миль – на Флашинг-Медоус і US Open.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: